Ett bra beslut att skaffa hemstädning

juni 2, 2023

Dra mig baklänges. Tänk att man kunde ta beslut som förändrat Allt även i över-vuxen ålder. Jag menar; jag är 45 år. Det måste väl ändå räknas som någon slags medelålder. Jag trodde att jag var ”färdig” med beslut. Jag tänkte att hjulspåren var satta och att det bara var att följa John resten av livet. Sedan märkte jag att saker och ting kunde förändras. Förändras till det bättre.

Det hela började med att vi fick vår sladdis. 2 barn blev 3. Det är väldigt många procent mer ansvar. Vi märkte att många saker i vardagen blev lidande. Hemstädningen, inte minst. Vi fick liksom aldrig en stund över att städa. Om vi fick lite ledig tid så valde vi att lägga den på att slappa. Kan ni klandra oss? Nej, hemstädning blev lidande och det fick tråkiga konsekvenser.

Dammråttorna bildade en armé. Jag skojar inte, det fanns verkligen smuts och skräp överallt i hela bostaden. Vi förstod inte vad som hade hänt. Vi hade inte förstått exakt hur lite hemstädning vi ägnat oss åt. Det hade gått oss förbi. Därefter föll det sig så att vi omedvetet valde att vända andra kinden till dammet. Vi såg det inte. Till en dag då en utomstående påpekade vår brist på hemstädning. Det var min svåger.

  • ”Hur fan ser här ut?” sa han med sin gälla och ärliga stämma.
  • ”Vadå?” svarade jag med kinden vänd mot smutsen. Lyckligt låtsandes ovetandes.
  • ”Anlita någon för hemstädning, herregud. Det ser ju inte klokt ut här” svarade han och jag visste förstås innerst inne vad han syftade på.

Ja, nästa dag tog vi steget och började googla. Sedan tog nästa steg ca 4 månader. Vi ville inte anlita någon för hemstädning. Det var av ren stolthet. Vi tänkte att vi skulle hantera vår egen hemstädning själva. Ja, sedan gick ju det åt helvete också. Vi kontaktade en firma som sade sig vara väldigt bra på hemstädning i vår kommun. Det visade sig också att de var just det. Maken till smidig tjänst har jag aldrig förr sett.

Nu har vi, tack vare hemstädningen, otroligt mycket mer tid över. Det är faktiskt som natt och dag, och detta säger jag trots en idog strävan att inte använda överord i onödan. Vi är verkligen oerhört nöjda med vårt val och med personalen som hjälper oss med hemstädningen varje vecka.

Ja, för att inte tala om den förmånliga dimensionen med RUT-avdraget. Det är makalöst bra men det får jag prata om mer någon annan gång.

Funderar ni över hemstädning? Jag kan gå i god för att det kommer att vara ett bra beslut!


Bizmedia