Ett år av fönsterputs

januari 17, 2024

Ni minns säkert att jag berättade att vi köpt hus. Detta är inte ett ämne jag ägnat överdrivet mycket tid åt i bloggen men jag vet i alla fall att jag nämnt det. Både en och två gånger. Nu har vi hur som helst bott i villan i ganska precis ett år och jag tänkte att en återkoppling kunde vara på sin plats.

Ni minns kanske också att jag talat om vårt förvånansvärt stora behov av fönsterputs. Något vi insåg först någon månad efter att vi flyttat in. Husets läge gör att väder och vind är särskilt hårda mot våra fönster. Fönsterputs, som kanske vanligen är något som behöver utföras ganska sällan, blev ett återkommande inslag i vår vardag. Detta fick vi leva med, i alla fall ett tag.

Det tog ungefär tre månader och lika många fönsterputs-omgångar från mig innan jag fick nog. Min sambo menade på att jag klagade i onödan. Att det väl inte kunde vara så himla farligt som jag sa. Jag utmanade henne därför. Sa att hon väl kunde genomföra en fönsterputs själv och se hur hon tyckte att det var. Det gjorde hon och hävdade fortsatt att det inte var någon ”big deal”. Det var ju bra, för då kunde hon gott och väl ta över sysslan från mig eftersom jag var av en annan åsikt.

Hon gav fönsterputs en till chans innan hon delade min åsikt. Detta var en ohållbar situation, särskilt som våren kom och behovet blev än större. Vi var tvungna att göra något och det gjorde vi också. Vi skaffade professionell fönsterputs från en firma. Något som vi, i efterhand, förstått är absolut vanligast hos företag och bostadsrättsföreningar. Det hör inte alls till vanligheterna att privatpersoner anlitar fönsterputs på det sättet. Men vi är ju lite konstiga, trots allt.

Nu kan vi då alltså se tillbaka på ett helt år av villaliv och närmare 8 månader av regelbunden fönsterputs från vårt företag. Vi är omåttligt nöjda, om vi ska vara ärliga. Det har varit ett otroligt fint bemötande från första sekund och vi har inte någon gång blivit missnöjda. 

Om det är några som läser detta och känner att de är i liknande behov som vi av fönsterputs – tveka inte att höra av er. Jag berättar gärna för er hur vi gick tillväga, vilket bolag vi valde för vår fönsterputs och vad vi betalar.

Ni är såklart också välkomna att höra av er med andra funderingar.


Bizmedia